Annons

Okänd kvinna bestal äldre par

En 72-årig kvinna och hennes 80-årige man har bestulits på 2000 kronor i kontanter. Brottet begicks i samband med ett minst sagt oväntat besök på tisdagseftermiddagen.
Tomelilla • Publicerad 5 mars 2003

Paret är bosatt något avsides i Skåne-Tranås. Ytterdörren brukar oftast vara olåst, vilket fortfarande är vanligt hos äldre människor på landet. Vid 15.30-tiden överraskades den 72-åriga kvinnan när en yngre kvinna, troligtvis i 40-årsåldern, plötsligt stegade in i vardagsrummet. Den oönskade besökaren förklarade på knagglig svenska att hon ville köpa blommor. 72-åringen upplyste om att det inte fanns några till salu och försökte övertala inkräktaren att lämna huset. Efter några rundor i vardagsrummet gick hon ut samma väg som hon kom ifrån. Kort därefter upptäckte 72-åringen att en plånbok saknades. Denna hade legat på ett bord och innehöll ett par tusenlappar, kommunalt färdtjänstkort, med mera. Den 80-årige mannen befann sig på ett annat ställe i fastigheten. Han såg därför inte vad som utspelade sig i vardagsrummet. Polisen larmades. Spaningsarbetet gav dock inte önskat resultat. På onsdagen hade ännu ingen misstänkt hörts. Gärningen rubriceras som grov stöld. Inga andra, liknande brott har rapporterats i sydöstra Skåne på sistone. Men inre befäl Kent Persson vid Ystadspolisen vill ändå höja ett varningens finger. - Släpper man in vilt främmande personer så gäller det att vara extra vaksam. Det primära är att alltid hålla ytterdörren låst, även om man själv är hemma. Förr i tiden kunde den kanske stå öppen utan några problem. I dag är det annorlunda, säger Kent Persson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons