Annons

Ombud lånade pengar från fånge

I början på maj 2008 anlitade en man i 40-årsåldern ett ombud. Ärendet gällde dels en anstaltsplacering och dels begäran på uppskov med avtjänande av utdömt fängelsestraff.
Tomelilla • Publicerad 5 september 2011

Ombudet lånade sedan 15 000 av 40-åringen och det upprättades ett skuldbrev där det stod att lånesumman var avsedd som en resurs till förhandlingarna om fängelsestraffet.

Av oklara omständigheter berättade aldrig ombudet om när mannen skulle inställa sig för att avtjäna fängelsestraffet. 2010 placerades därför 40-åringen på en sluten anstalt eftersom kriminalvården ansåg att 40-åringen hållit sig undan.

Annons

Trots inkassokrav och rekommenderade brev har 40-åringen inte fått tillbaka sina 15 000 kronor och ombudet har inte heller svarat tingsrätten. Nu döms ombudet genom en så kallad tredskodom att betala skulden på 15 000 kronor samt att bekosta 40-åringens rättegångskostnader.

Ombudet ska också betala en ränta till 40-åringen på 3 707 kronor.

Maria Sällberg
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons