Annons

P2G kämpar för en bättre värld

Tomelilla • Publicerad 8 oktober 2010

Den nya fredsrörelsen P2G, som är kort för Piece/Peace together, kallar till samling på söndag i Tomelilla folkets park.

Nätverket bildades tidigt i våras av en grupp ungdomar som också fick med sig några vuxna.

Annons

– Vi är helt enkelt människor som vill göra något för att förbättra världen, förklarar Åsa Nyström som sitter i den styrelse som stödjer nätverket.

I dag ingår ett 50-tal i nätverket där det också finns en speciell ungdomssektion. De håller just nu på att planera för en lysande insats i Österlen Lyser i Sankt Olof och de planerar samtidigt något mycket större; en manifestation för fred 2011-11-11.

– Det ska bli en stor manifestation med musik och dans och kanske till och med med internationella artister, avslöjar Åsa Nyström.

Vid söndagens sammankomst är alla intresserade välkomna. Samling är det klockan 10 i Regnbågen där man börjar med en kvarts timme av fysisk uppmjukning i form av några enkla yogaövningar.

Katrin Rosberg, som var med och bildade nätverket, presenterar P2G och samtalar kring vad man kan göra tillsammans för att förbättra världen.

På plats finns också Bodil Strömgren, barnmorska till professionen. Hennes föreläsning bär rubriken "Att lära sig älska livet".

Till klockan 12 håller det hela på.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons