Annons

Psykflytt får skarp kritik

Kristina Jönsson (m), kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla, kritiserar beslutet att flytta det psykiatriska öppenvårdsteamets verksamhet från Tomelilla till Ystad.
Tomelilla • Publicerad 14 mars 2003

"Det är ytterst angeläget att öppenvårdsteam är lokaliserade nära kommuninvånarna i synnerhet inom det psykiatriska området, inte minst för att på så sätt undvika och förebygga vård i andra former", skriver kommunalrådet i ett brev till distriktsnämnden. I skrivelsen kritiserar kommunalrådet också handläggningen av ärendet. Hon anser att politiker i kommunledningen i Tomelilla borde ha tillfrågats. Det räcker inte att tala med tjänstemän, enligt kommunalrådet. "Planerade verksamhetsförändringar skall avhandlas i den politiska ledningsnivån", hävdar hon. Hon befarar också för att förändringarna kommer att kosta Tomelilla dyrt eftersom besökarna på mottagningen i Ystad ibland har en ledsagare med sig. "Det är vår förhoppning att öppenvårdsmottagningen inom psykiatrin kan vara fortsatt lokaliserad till Tomelilla, i annat fall bör regionen ta initiativ till överläggningar i frågan", avslutar Kristina Jönsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons