Annons
Recept: Gulyássoppa (Gulaschsoppa)
Tomelilla • Publicerad 27 mars 2007
Ingredienser: ett kilo fransyska eller högrev, 300 gram lök, 300 gram rotselleri, morot, palsternackaplus en potatis
Gör så här:
Annons
Bryn grönsaker och kött i bitar.
Täck kött och grönsaker med vatten, tillsätt sedan mer vätska vid behov.
Tillsätt omatpuré. Krydda med paprikapulver , salt, ett lagerblad , vitlök, stark paprika.
Koka soppa och grönsaker tills köttet är mört, gärna dagen före. Stek inte paprikapulvret, då blir smaken besk.
Lägg i potatisen när köttet är kokt, koka klart.
Klimp:
Bland vetemjöl och ägg till en deg. Salta När ägget inte kan ta emot mer mjöl är klimpen färdig.
Nyp bitar och lägg i soppan. När degen flyter upp till ytan är klimpen klar.
Servera med bröd och öl.
SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons