GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD i Tomelilla: ”Kul att vi har så stort stöd”

SD Tomelilla ser ut att göra ett mycket starkt val. Men än är inte alla distrikten i kommunen räknade.
Tomelilla • Publicerad 9 september 2018 • Uppdaterad 12 september 2018
Per Gustafsson (SD).
Per Gustafsson (SD).
Foto: Mark Hanlon

Per Gustafsson, förstanamnet på Sverigedemokraterna i Tomelillas vallista, har inte varit med på partiets valvaka i Skivarp. Detta då han är med i valnämnden. Men vid elvatiden på söndagen är han glad över de tidiga valresultaten.

Till riksdagsvalet, när alla Tomelilladistrikt utom Tryde-Ullstorp-Övraby är räknade har SD ökat 7,4 procentenheter. Därmed ligger man på 32,4 procent och SD ser ut att bli största parti i riksdagsvalet i Tomelilla kommun. Men i Tomelilla distrikt Centrum söder är det mycket jämnt med Socialdemokraterna.

– Det är förstås kul att vi har så stort stöd, säger Per Gustafsson.

Än är dock inte rösterna till kommunalvalet räknade.

– Det är alltid spännande, vi har ju utbrytarpartierna också, och några röster lär de väl få. Men det ser onekligen ut bra för oss, säger Per Gustafsson till YA.

Jenni DahlgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.