Annons

SD vill ha posten som oppositionsråd

Sverigedemokraterna, Tomelillas tredje största parti, kräver i första hand att få posten som oppositionsråd.
Tomelilla • Publicerad 20 oktober 2010
Håkan Malmgren (SD), Tomelilla.
Håkan Malmgren (SD), Tomelilla.Foto: 

– Men vi är inte lika snikna som Moderaterna och Socialdemokraterna utan kan, som alternativ två, tänka oss att dela posten med Centerpartiet, som ju precis som vi har sex mandat i kommunfullmäktige, säger Håkan Malmgren, Sverigedemokraternas gruppledare i Tomelilla.

SD menar att S och M lurar sina väljare genom att bilda en koalition och att det vore det ödesdigert för demokratin i Tomelilla om de också lägger beslag på posten som oppositionsråd.

Annons

– Vi som är i opposition måste ju också ha en företrädare, det är väl vitsen med ett oppositionsråd. SD har kommit till Tomelilla för att stanna och det är bara för övriga partier att inse detta och handla därefter, om man är ett demokratiskt parti, säger Håkan Malmgren.

Leif Sandberg (C) kan inte tänka sig ett samarbete med SD.

– Det finns ingen anledning, säger han. De får gå sin egen väg. Däremot ska vi andra partier i opposition, plus Sven-Erik Eriksson (SD) träffas och diskutera en valteknisk samverkan. För övrigt kommer varje parti redovisa sin politik så målet är bara att samverka rent valtekniskt.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons