GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skånes bästa rastplats finns vid Brösarps backar

Under torsdagen skruvades den värdefulla skylten fast på den rödmålade husväggen, skylten som berättar för alla att det här är Skånes bästa rastplats 2007.
Tomelilla • Publicerad 11 september 2008
Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Leandersson och Thomas Erlandsson, vägdirektör, skruvade fast skylten. Två skruvar var i rättvisans namn. Rastplatserna är viktiga för de som är ute och reser, säger vägdirektören. Här finns de basala funktionerna och en möjlighet att vila. Bild: Lollo Bark
Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Leandersson och Thomas Erlandsson, vägdirektör, skruvade fast skylten. Två skruvar var i rättvisans namn. Rastplatserna är viktiga för de som är ute och reser, säger vägdirektören. Här finns de basala funktionerna och en möjlighet att vila. Bild: Lollo BarkFoto: 

Och naturligtvis talar vi om Brösarps backar med en vidunderlig utsikt ända ut över Östersjön och över det böljande landskapet där Bregott korna njuter av saftigt bete och Bröderna Lejonhjärta sammanstrålade i Körsbärsdalen.

Vackrare rastplats finns nog inte.

Men... en lockande rastplats ska inte bara vara vacker. Den ska vara ren och inbjudande också. Och den saken sköter Kjell Andersson, Vitaby, som jobbar på företaget Vägverket Produktion.

– Jag är här konternuerligt och klipper gräset, städar runt campingborden och inne på toaletterna och ser till att det finns toapapper, handdukar och annat som hör faciliteterna till. Det är jätteviktigt att det är rent och snyggt när folk kommer hit. Det gör att gästerna oftast lämnar det i samma skick. Det händer att jag träffar turister som varit här förr och som jag känner igen. Det är ett otroligt populärt ställe att stanna på.

Det var kommunfullmäktiges ordförande Thomas Leandersson(c) och vägdirektörThomas Erlandsson som fick den äran att skruva fast skylten.

– Vi valde Brösarps backar för att rastplatsen alltid är lika välskött och för att den ligger så vackert med utsikt över backarna och Östersjön och möjlighet för barnen att leka i gräset, säger Bertil Möller Motormännens Riksförbund.

Rastplatserna i Skåne har besiktigats minst tre gånger under sommaren.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.