Annons

Snabb insats räddade grannen

Tack vare en snabb insats och den gemensamma prenumerationen på YA räddade Amelie Sandström troligtvis livet på sin granne.
Tomelilla • Publicerad 21 augusti 2014
Amelie Sandströms hjälteinsats räddade förmodligen livet på hennes granne.
Amelie Sandströms hjälteinsats räddade förmodligen livet på hennes granne.Foto: Foto: Sprisse Nilsson

Det var i lördags som Amelie Sandström och hennes sambo anade att något inte stod rätt till. Sedan några år delar hon sin prenumeration på Ystads Allehanda med sin granne sedan snart 30 år tillbaka, och som vanligt skulle de gå ut och hämta tidningen i brevlådan.

– Tidningen står i min grannes namn. Vårt upplägg ser ut så att han som vaknar tidigt på morgonen läser tidningen först, sedan lägger han ut den i brevlådan och så hämtar jag den vid åttatiden, berättar Amelie.

Annons

Korsordet

Men grannarna har även en överrenskommelse om korsorden i tidningen och det betyder att grannen löser korsordet på fredagen och Amelie på lördagen. Därför lägger också Amelie alltid tillbaka fredagstidningen på lådan så att grannen ska få möjlighet att ägna sig åt korsordet.

– Den här morgonen fanns både fredagstidningen och lördagstidningen kvar i brevlådan. Vi märkte också att lördagens YA inte bläddrats i, för min granne brukar alltid skriva "läst" på tidningen, så jag anade oråd och blev bekymrad.

Efter att ha ringt runt till gemensamma bekanta kontaktade hon först fastighetsskötaren och sedan polisen.

– De var nog här efter en timme och gick in och hittade honom medvetslös.

Senare fick hon veta av polisen att grannen förmodligen överlevt tack vare henne.

– Det är fortfarande omtumlande, men jag har pratat med honom på telefon och man känner sig bara så lättad över att det gick bra till slut.

Taner Caliskan
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons