Annons

Sophämtningen blir dyrare

Kommunfullmäktige beslutade på måndagskvällen om nya taxor för sophämtning i kommunen. Avgiften för fjortondagarshämtning höjs från 1 april till 1225 kronor, en höjning med lite drygt en hundralapp.
Tomelilla • Publicerad 18 mars 2003

Gun Nilsson (s) framhöll att Tomelilla kommun ändå ligger lågt när det gäller kostnaderna för sophämtning. Den nu beslutade höjningen skulle ha genomförts redan vid årsskiftet, enligt renhållningsbolaget Ökrabs förslag. Nu hävdade Gun Nilsson att Ökrab borde få kompensation för den uteblivna höjningen genom ytterligare taxehöjningar. Annars kommer Ökrab att gå med miljonunderskott, varnade Gun Nilsson. Men hon fick inte gehör för sitt förslag. Efter votering beslutade den borgerliga majoriteten att genomföra höjningen från 1 april. Kommunfullmäktige gav också klartecken för Tomelilla industriaktiebolag att bygga en ny industribyggnad på industriområdet. Den ska hyras ut till ett företag som knoppats av från Tetra Pak VTV. Fullmäktige beslutade också att gå i kommunal borgen för ett lån på sex miljoner kronor till nybygget.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons