Annons

Stängning möjlighet i korsningar

Länsstyrelsen sa nej till sänkt hastighet på väg 19 vid Bondrum/Frörum. Nu ska Trafikverket titta på om stängningar av en eller flera utfarter kan vara en lösning. Samma sak gäller väg 19 vid Tryde.
Tomelilla • Publicerad 31 mars 2014

Tomelilla kommun ansökte häromåret om sänkta hastighetsgränser på flera trafikfarliga platser vid väg 19 – bland annat vid Bondrum och Frörum.

Där finns på en kort sträcka två utfarter från Bondrum, och vägar till både Månslunda åt väster och Kronovall åt öster, samtidigt som sikten är begränsad. Det har också inträffat en dödsolycka på sträckan.

Annons

Men länsstyrelsen som beslutar om hastighetsgränser sa nej till en sänkning på sträckan.

Och vid det infrastrukturmöte som kommunen nyligen hade med bland andra Trafikverket diskuterades andra möjligheter att komma vidare, när det nu blev nej till hastighetssänkning.

Möjlig lösning

En sådan möjlig lösning som diskuterades på infrastrukturmötet var att Trafikverket stänger någon eller några utfarter på den farliga sträckan, för att göra trafiksituationen där mindre komplicerad och riskabel.

– Vi ska titta på vilka åtgärder som kan vara möjliga, och där är stängning av utfarter en möjlighet, säger Jack Bårström, Trafikverkets ansvarige för Tomelilla kommun.

Längre söderut på väg 19, i höjd med Tryde kyrkby, finns samma problematik som vid Bondrum, med flera olika utfarter på både västra och östra sidan av väg 19 på en kort sträcka. Och även här ska man se över möjliga åtgärder inklusive eventuella stängningar för att göra sträckan säkrare, uppger Jack Bårström.

INTERNAL INTERNAL
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons