Annons

Stor publik i Bollerup

En kallblodspremiering på Bollerup är en publikdragare. En strid ström av åskådare kom i lördags för att se de muskulösa djuren visa upp sina allra mest välansade sidor.
Tomelilla • Publicerad 24 mars 2003

Totalt 17 hingstar kom till premieringen. Nordsvenskar, ardenner, fjordhäst och två shirehästar. Somliga hästar kom från granngårds, medan andra hade många mil i kroppen. Till de mer långväga gästerna hörde Chadden från Falkenberg. - Jag visar en hingst på Grevagården så då fick jag åka till Bollerup med den andra eftersom jag helst visar hingstarna själv, säger Chaddens ägare Jöns-Olof Bengtsson. Allra störst var publiken lagom till eftermiddagens show i ridhuset. Bollerups egna elever visade upp sin körskicklighet, Fredrik Rahm körde fyrspann med shetlandsponny, Anna-Lisa och Alve Nilsson från Bromma visade upp hästar från sin uppfödning som grundlades för 100 år sedan och mycket, mycket annat. YA har inte lyckats få resultaten från arrangörerna och får återkomma med dem.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons