Annons

Storbrand förhindrades

Med bara några minuters marginal lyckades brandkåren på fredagsförmiddagen förhindra en storbrand i sockenstugan i Ramsåsa.
Tomelilla • Publicerad 14 mars 2003

Ändå blev köket och andra delar av den gamla kulturbyggnaden rök- och eldskadade. Branden började i ett kylskåp. Köksinredningen blev helt utbränd. Över matbord och alla inventarier låg ett tjockt lager sot. - Risken var att huset hade blivit alldeles övertänt om vi bara hade kommit fem minuter senare, säger Jan-Olof Gustafsson vid räddningstjänsten. Kyrkogårdsarbetare Hans Glifberg och Stig Johansson upptäckte eldsvådan. - Vi skulle äta frukost. När vi öppnade dörren var det alldeles svart av rök, berättar de. Sockenstugan används som fikarum och omklädningsrum av kyrkan. Sockenstugan var tidigare skola och har också används som lärarbostad. Den är ett vackert kulturhus med korsvirke och ligger precis granne med kyrkan i Ramsåsa.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons