GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Markbrand spred sig utom kontroll i Brösarps backar

En kontrollerad markbrand i Brösarps norra backar fick fart med vinden och räddningstjänsten fick kallas in för att stoppa elden.
Brösarp • Publicerad 9 april 2018 • Uppdaterad 9 april 2018
Kontrollerade markbränder utförs av Skogsstyrelsen med 3-4 års mellanrum. Den här gången blev elden dock större än planerat.
Kontrollerade markbränder utförs av Skogsstyrelsen med 3-4 års mellanrum. Den här gången blev elden dock större än planerat.
Foto: Ulrika Wangel

Larmet om branden kom vid 12-tiden på måndagen. Det är ett område i de södra delarna av Brösarps norra backar, nära Verkeån, som brinner. Enligt de första larmuppgifterna rörde det sig om runt 3 hektar.

Skogsstyrelsen är på plats och utför en kontrollerad markbrand. Men vinden fick fart på elden och det hela gick fortare än man tänkt sig.

– De blev rädda att elden skulle springa ifrån dem, säger Claes Jeppsson, yttre befäl på räddningstjänsten Sörf.

Flera styrkor och sammanlagt ett tiotal man åkte till platsen för att hindra spridningen. Vid 13.30 hade räddningstjänsten fått kontroll på elden.

Foto: Ulrika Wangel

– Just nu står vi bara och har en begränsningslinje i vindriktningen. Vi kommer göra en kontroll innan vi lämnar över igen till Skogsstyrelsens personal som är på plats. Läget är under kontroll och ingen skog är hotad, säger Claes Jeppsson.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.