Tippen i Tomelilla får ris

Duvan Paulsson från Landskrona var hemma i Lunnarp och hälsade på sin mamma. Han tog med sig 15 säckar med ris och tänkte slänga dem när han körde förbi återvinningsstationen i Tomelilla. Men där var det stopp.
Tomelilla • Publicerad 7 april 2004

- Jag kom i lastbil och fick beskedet att bara personbilar kunde lämna, säger han. Till saken hör att han hade backat till lastbilen på nio ton och just skulle slänga riset. I merparten av lastbilen hade han varor, så det var inte fråga om att göra sig av med ett helt lass. - Fyrkantigt att jag inte fick slänga skräpet, tycker han. Och det stod inte någon skylt om att lastbilar inte fick lämna. - Nu får jag antingen be mamma komma med sin Nissan Micra och köra 15 gånger med säckarna från ingången till containern eller leta rätt på soptippen vid Sankt Olof. Kent Jönsson på återvinningsstationen känner till händelsen. - Hade jag låtit honom tippa, hade jag inte kunnat säga nej till andra med lastbil, anser han. Han bekräftar dock att det inte finns någon skylt med lastbilsförbud på återvinningsstationen. - Det ska jag diskutera med min chef.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.