Annons

Tjuvjakt vid Tunbyholm

Tomelilla • Publicerad 9 maj 2005

Arne Larsson, Tunbyholms gård, har problem med tjuvjägare.

– Jag har gjort en polisanmälan , säger han, men eftersom det tydligen är svårt att bevisa så har de lagt ner utredningen. Ändå ringde jag i vintras när det var snö och man kunde se tydliga fotspår, som polisen fotograferade, och blod från djuret som tjuvjägaren tagit hand om på min mark.

Annons

På marken intill Arne Larssons finns ett jakttorn och det är bland annat därifrån djuren skjutits.

– Det är både vildsvin och rådjur, säger Arne Larsson. Om man skjuter ett vildsvin från det aktuella tornet som så är det ofrånkomligt att det springer in på min mark 40 meter därifrån. Ett skadat vildsvin springer 70 meter innan det lägger sig.

Jakttornet står på en flik mark som går in på Arne Larssons ägor.

– Tjuvjägarna har lagt ut bröd för att locka djuren till tornet, säger Arne Larsson. Och det är inte tillåtet.

Enligt lag ska markägaren alltid kontaktas om ett skjutet djur springer in på annans mark än där djuret skjöts. Och så har inte skett enligt Arne Larsson. Istället har tjuvägaren slaktat djuren inne på hans mark.

Lollo Bark

TUNBYHOLM
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons