Annons

Tomelilla får fler poliser

I september kommer polisdistriket i Simrishamn/Tomelilla att köra igång ett projekt där antalet poliser i Tomelilla blir fler. I ett försök att stävja det ökande buset och brottsligheten ska fyra nya poliser sättas in som en förstärkning av personalläget i Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 17 augusti 2002

Till detta tillkommer en arbetsledare och en utredare, plus två narkotikapoliser som ska ta sig an narkotikaproblemet på gatuplanet. Ser ut som en tidig julklapp till de som ropar efter fler poliser? - Så kan man se det. Genom att Simrishamn/Tomelilla samverkar har vi detta projekt fram till den 31 december. Förhoppningsvis ska vi nu rätta till det folk i Tomelilla anser vara fel. Att synas ute på plats är en tillgång för allmänheten, säger Lennart Nilsson, polischef i Simrishamn. Nu ska det tas itu med vissa ordningsstörningar, som fyllor på torget, i stadsparken med flera ställen där polisen ska rensa upp. Ungdomar som buskör vill de också komma åt, liksom skadegörelse och ungdomsfylleri. - Vad gäller ungdomen kommer vi att lagföra de som springer omkring fulla och beslagta deras berusningsmedel. Sen blir det utredning där barn och föräldrar kallas in tillsammans med sociala myndigheter för vidare handläggning, säger Lennart Nilsson. Vad gäller narkotikaproblemen säger han att det inte förekommer mer i Tomelilla än på andra ställen. Men två speciella narkotikapoliser ska nu tas sig an Tomelilla. - De som kört på obehindrat här kommer nu att bli jagade av polis framöver, säger Lennart Nilsson som en varning till de som bryter mot lagarna. Projektet varar fram till den 31 december. - Sen utvärderar vi de fyra månaderna. Vi gör också en utvärdering varje månad och ger rapporten till polismästaren för södra Skåne i Ystad, Eva Radner. Jag har fått detta uppdraget i fyra månader av henne, säger Lennart Nilsson. Vad tycker personalen om förstärkningarna? -?Det är en positivitet för personalen. Vi lever med det vi blir anbefallna att göra. Folk i Tomelilla ska känna att det vi gör är bra, det är vår huvuduppgift. Vi jobbar så mycket vi kan, men nu blir det såklart lättare. Ibland har vi ej kunnat skicka någon personal, men vår ambition nu är att bli lite bättre, avslutar Lennart Nilsson.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons