Tomelilla säger ja till parkeringsvakt

Kommunstyrelsen säger ja till parkeringsvakt åtta timmar i månaden i Tomelilla. Om nu kommunfullmäktiges ledamöter också säger ja kommer Tomelilla att i första hand få denna parkeringsövervakning under ett försöksår.
Tomelilla • Publicerad 27 maj 2004

Men kommunstyrelsens ledamöter var inte eniga i frågan. Det blev votering som slutade 7-6. Bengt Magnusson (v), Mikael Brorsson (m), Leif Sandberg (c) och Bo Herou reserverade sig och stöder Leif Sandbergs förslag om att istället för parkeringsvakt skriva till polismyndigheten och göra polisen uppmärksam på att det behövs parkeringsövervakning och att den inte sköts på ett tillfredställande sätt i Tomelilla kommun. I kommunstyrelsens förslag till fullmäktige ska de vanliga parkeringsböterna ligga på 200 kronor medan obehörig parkering på handikapplats ska ligga på 500 kronor. Jan-Erik Andersson, Ulla-Christina Lindberg och Gun Nilsson, alla socialdemokrater, tycker att bötessumman för att felparkera på en handikapplats är för låg. De ville höja den till 1000 kronor. Men det var det inga andra som ville. Sålunda är det nu kommunfullmäktiges ledamöter som har bollen.

Fredrik Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.