Annons

Trydes kororgel byggs om

Den kororgel som Tomelillabygdens församling köpt till Tryde kyrka står hos Mårtenssons orgelfabrik i Lund för ombyggnad. Det kostnadsförslag de kommit med ligger på 85 600 kronor plus moms. Och det har nu kyrkorådet antagit.
Tomelilla • Publicerad 24 mars 2003

Kororgeln, som ska komplettera den större befintliga orgeln, har 50-talsutseende och måste anpassas till Tryde kyrka. Det är Länstyrelsen som haft invändningar. Arkitekt Hans Ponnert har därför anlitats och gett förslag på hur ombyggnaden av själva orgeln och placeringen i kyrkan kan utföras. Orgeln måste passa in i den kulturhistoriska miljön. Kororgeln köptes via internet från Iggesund till ett förmånligt pris på 50 000 kronor. Och för orgelinköpet hade församlingen 100?000 kronor i en speciell fond dit pengar samlats in vid olika tillfällen. Vid ett tillfälle kom det ett kuvert med 15 000 kronor i till pastorsexpeditionen. Det enda som stod i ett bifogat brev var att pengarna skulle gå till kororgeln i Tryde. - Men vi kommer ändå att behöva skjuta till pengar, cirka 110 000 kronor, säger Knut Jönsson, ordförande i kyrkorådet. Vi tror att orgeln i sitt nya utförande kommer att vara på plats till midsommar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons