Två greps – kastade ägg mot grannpar

En grannfejd i centrala Tomelilla urartade under helgen. Två personer greps av polisen efter att ha hotat och ofredat det äldre paret i huset bredvid.
Tomelilla • Publicerad 29 oktober 2007

De bor sida vid sida på en gata i Tomelilla. Ett medelålders par i 50-års åldern och ett äldre par på drygt 80 år.

I lördags trappades osämjan mellan de två grannarna upp.

- Det äldre paret utsattes för verbala hot och de blev ofredade på olika sätt där de bor, berättar Hasse Persson vid polisen i Ystad. Trakasserierna pågick under dagen och på kvällen kontaktade det äldre paret polisen för att anmäla det inträffade.

Enligt polisanmälan började det med hot, varefter grälet trappades upp. I sitt samtal med polisen kunde det äldre paret berätta att grannfrun nu stod utanför fönstret och kastade ägg på fönsterrutan. En polispatrull skickades till adressen för att ta upp en polisanmälan.

Detta räckte dock inte för att få stopp på situationen. Så fort polisen hade lämnat platsen fortsatte trakasserierna.

- Det slutade med att vi fick gripa det ena paret, berättar Hasse Persson.

De två personerna förhördes under lördagskvällen av polisen i Ystad. De är nu frigivna, men polisen ska inleda en utredning om det inträffade.

Emilia Söelund

0417-1287

emilia.soelund@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.