Annons

Två häktade för narkotikabrott

Tomelilla • Publicerad 12 januari 2005

Polisen stod och väntade i trapphuset när de två männen i lördags återvände till Tomelilla efter en tur till Malmö. Den ene försökte fly men hann inte längre än tio meter. I jackärmen hade han gömt drygt 200 gram cannabisharts. I går häktades de två männen av Ystads tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott.

Åklagaren uppskattade värdet på den beslagtagna cannabisen till cirka 20000 kronor.

Annons

De två männen, 30 och 48 år, gav dock helt olika berättelser till rätten om vem som ägde narkotikan.

– Jag hjälpte bara [48-åringens namn] att bära in lite av hans saker från bilen, berättade 30-åringen vid sin häktningsförhandling.

– Jag har aldrig sett narkotikan, sa 48-åringen när han en halvtimme senare kom in i rättssalen.

Tingsrätten valde att häkta båda två på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott. På fri fot kan de enligt tingsrättens häktningsbeslut försvåra polisens utredning genom att till exempel prata ihop sig. Rätten ansåg också att det fanns risk för att de två på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet.

30-åringen är också misstänkt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak i Onslunda i september.

Carl Johan Engvall

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons