Annons

Unga talanger intog scenen

Från popfenomenet Justin Bieber till singer-songwritern Bon Iver. Spännvidden på förebilderna bland de unga deltagarna i Soffta got talent var ganska stor, men alla visade samma glädje över att stå på scen.
Tomelilla • Publicerad 22 mars 2014
Lokal stjärna. Tolvåriga Tova Åkesson Nilsson från Tomelilla vann sin klass i förra årets Soffta got talent. I går kväll ställde hon upp med Demi Lovatos ”This is me”, och de närmare hundra personerna i publiken gav henne hyllande ovationer.
Lokal stjärna. Tolvåriga Tova Åkesson Nilsson från Tomelilla vann sin klass i förra årets Soffta got talent. I går kväll ställde hon upp med Demi Lovatos ”This is me”, och de närmare hundra personerna i publiken gav henne hyllande ovationer.Foto: Foto: Fredrik Sjöstrand
Samåkare. Caroline Rasmusson, 15, Sebastian Persson, 12, Nicole Persson, 13, och Sofie Henrysson, 16, hade åkt från nordvästra Skåne för att stå på Sofftas scen.
Samåkare. Caroline Rasmusson, 15, Sebastian Persson, 12, Nicole Persson, 13, och Sofie Henrysson, 16, hade åkt från nordvästra Skåne för att stå på Sofftas scen.Foto: Foto: Fredrik Sjöstrand

Minuterna före den årliga talangtävlingen skulle börja satt Caroline Rasmusson och hennes tre kompisar i en av Sofftas sköna soffor och peppade varandra. De har kommit ända ifrån Billesholm, Bjuv och Klipppan, och det är inte första gången som de deltar i en talangtävling.

– Jag gillar allt med att komma ut på sådana här tävlingar. Det är hundra gånger roligare att komma ut bland folk än att sitta hemma och spela och ha tråkigt. Det är ju väldigt speciellt att stå på en scen inför andra människor. Man får mer power liksom, än om man sjunger ensam där hemma.

Annons

Hon hade valt att spela och sjunga Bon Ivers ”Skinny Love”.

– Jag valde den för att han är grym och för att låten är mysig att både sjunga och lyssna på.

”De ska ha roligt”

Caroline Rasmusson verkade inte speciellt nervös, men fritidsledaren Elise Böcker fick gå runt och peppa vissa av deltagarna.

– Jag försöker lugna dem med att förklara att det enda den här kvällen handlar om är att de ska ha roligt. Och det är ju inget att vara nervös för, eller hur.

Kvällens första artist var Iga Cybulska, 13 år från Listarum. Med sin själfulla tolkning av John Legends ”All of me” knep hon förstaplatsen i den unga gruppen. På frågan vad hon vill göra när hon blir stor svarade hon:

– Jag vet inte exakt, men definitivt någonting med musik.

Maria Sällberg
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons