Ungdomar gripna för sexuellt ofredande och olaga hot

Tomelilla • Publicerad 3 juni 2007

Två ungdomar, 16 och 14 år gamla, är misstänkta för sexuellt ofredande, ofredande och olaga hot mot två flickor i 15 årsåldern.

Det var i lördags vid femtiden som de två tjejerna, som inte är hemmahörande i Tomelilla, mötte ett pojkgäng och där två ur gänget senare greps av polis efter att flickorna fått hjälp att anmäla händelsen.

– Flickorna träffade pojkarna i centrala Tomelilla och den ene ska ha tagit en av tjejerna på brösten, säger Kristina Andersson, inre befäl i Ystad.

Förutom det sexuella ofredandet vittnar tjejerna om att de två pojkarna ska ha tagit deras handväskor och att den ene drog fram en kniv som han hotade dem med.

– De kände inte pojkarna men säger att de träffat på dem redan kvällen innan och att pojkarna även på fredagen utsatt dem för sexuella trakasserier, säger Kristina Andersson.

Den yngre pojken som inte är straffmyndig frigavs direkt efter ett förhör på stationen medan 16-åringen satt kvar i häkte till någon gång strax efter midnatt.

Jenni Dahlgren

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.