Annons

Vad är det som ska hända på Torget?

Tomelilla • Publicerad 13 oktober 2010
Jonas Åkesson n Äger fastigheten på Torget. Jonas Åkesson, som äger fastigheten på Torget. Arkivbild: Bass Nilsson
Jonas Åkesson n Äger fastigheten på Torget. Jonas Åkesson, som äger fastigheten på Torget. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

– Om allt går som planerat ska det bli en galleria med en matmarknad. En restaurang eller ett kafé ska också finnas där.

Kommer det att finnas flera olika butiker där?

Annons

– Ja, jag har redan en klädesbutik som har visat intresse. Spelbutiken ska finnas kvar där. Innehavaren ser fram emot en galleria.

När hoppas ni att komma igång med gallerian?

– Det är ett jätteprojekt som kommer att ta lite tid. Den första butiken kanske kan öppna till sommaren. Men vi får se det är mycket som ska falla på plats.

Hur kommer gallerian att se ut?

– Det blir en vanlig inomhus galleria, där man kan gå omkring bland butikerna.

Vad menas med en matmarknad?

– Det kommer bli en modern butik med bra råvaror och mat av god kvalitet. Vi kommer inte att ha någon saluhall. Problemet i dag är att det finns bra närproducerad mat som inte är tillgänglig.

Hur menar du då?

– Jo, den finns utspridd i olika gårdsbutiker. För vanligt folk är det svårt att hinna med att fara runt på landet. Vi kommer att satsa på ekologisk och närproducerad mat i en vanlig och modern affär.

Hur kom ni på den här idén?

– Vi köpte fastigheten 2008. Då fanns det tomma ytor och utrymmena var dåligt planerade. Efter Experts konkurs står 1 200 kvadratmeter tomma. Tanken på en galleria dök då upp.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons