Vägverket stäms för högt snöberg

Tomelilla • Publicerad 27 december 2005

Två år i rad har Vägverket plogat upp snöberg på fem gånger nio meter bara 20 meter från Marcus Sambris fastighet i Ramsåsa.

I samband med det har de stora vägskraporna också skadat pumparna i de brunnar som ska ta hand om smältvattnet.

– Alltså har smältvattnet runnit ner för sluttningen och in i min källare och orsakat allvarliga fuktskador, säger Marcus Sambris. – Jag har försökt att komma överens med Vägverkets advokat, som sitter på huvudkontoret i Borlänge, om ett skadestånd men inte lyckats. Nu har jag i alla fall fått nog och lämnat in en stämningsansökan. Jag begär ett skadestånd på 130 000 kronor för fukt-skadorna.

Trots att Marcus Sambris redan efter vintern 2004 kontaktade Vägverket och upplyste om v ad som hänt vidtogs inga åtgärder för vintern 2005.

– Det var i stället samma procedur förra året. Jag har bråkat och bråkat men som sagt ingenting tycks hjälpa. Vägverket står fast vid sitt nej till skadestånd. Vi får se vad som händer när ärendet kommer till tingsrätten i Kristianstsad. Vägverket hänvisade först Sambris till sitt försäkringsbolag, som i sin tur hänvisade honom tillbaks till Vägverket.

Med sin stämningsansökan till Kristianstads tingsrätt har Marcus Sambris skickat med fotografier på snöberget som Vägverket, enligt honom, byggt upp på hans mark samt en offert vad det kostar att åtgärda fuktskadorna på hans fastighet.

Lollo Bark

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.