Trelleborg

"Båtkatten” på väg hem till sin Åsa: ”Jäkla katt”

Trelleborg Artikeln publicerades
Åsa Hidmark ska snart få återse katten Silva, som smet från familjens bil på färjan Peter Pan.
Åsa Hidmark ska snart få återse katten Silva, som smet från familjens bil på färjan Peter Pan.

På lördagsmorgonen hittades en fyrbent fripassagerare på färjan Peter Pan. Katten fick besöka både Tyskland och Polen, men nu har man hittat ägaren.

– Jag blev tipsad om artikeln i tidningen, säger Åsa Hidmark till TA/YA.

Under helgen blev katthonan, som heter Silva, väl omskriven i både tidningar och på sociala medier. Förhoppningen var att hitta kattens ägare innan man skulle behöva lämna ifrån sig katten på fastland, eftersom man inte visste vilket land katten kom från.

Camilla Schönström, som jobbar på Peter Pan, tog hand om katten i sin hytt.

– Jag har katt själv så det är inget problem. Jag fick ta upp henne direkt och hon är jättekelen, sa hon till TA tidigare.

På måndag morgon fick man till slut kontakt med kattens ägare, Åsa Hidmark, som självklart är överlycklig över att få tillbaka sin katt.

– Hon smet när jag skulle fixa sand i kattlådan innan vi lämnade bildäck. Jag hade en bebis på armen och vände mig kort om för att lämna över honom till pappan, med bilens baklucka öppen. Det var det enda ögonblicket katterna var obevakade, säger Åsa Hidmark, som därefter inte alls misstänkte att Silva hade lämnat sällskapet för att upptäcka världen.

– När vi kom tillbaka till bilen trodde vi hon sov under sätet. Det var först timmar senare som vi fattade att hon var borta. Hon hade ju sele och skulle varit kopplad. Men hon gillar bilen och har aldrig försökt rymma.

TA (och Ystads Allehanda, där artikeln också publicerades) spelade en viktig roll i den kommande återföreningen.

– Det var tack vare Twitter där jag lagt ut en massa bilder på katterna, som någon tipsade mig om artikeln i Ystad Allehanda, säger Åsa Hidmark.

Till helgen påbörjas ”Operation hämta Silva”. Inte alldeles utan ansträngning för Åsa, som bor, och nu befinner sig i, Tyskland.

– En kompis som bor i Stångby hämtar katten och jag åker upp till Malmö från Heidelberg (elva timmar tåg) och hämtar hem Silva nu i helgen. Jäkla katt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.