Trelleborg

SMHI varnar för hårda vindar –”Kan upplevas ruskigt”

Skåne Artikeln publicerades
Regn, blåst och åska. Hösten är här.
Foto: Johan Nilsson / TT
Regn, blåst och åska. Hösten är här.

Nu blir det innesittarväder. Under tisdagen väntas hårda vindbyar dra in över Skåne. Dessutom kan det bli en hel del åska och kraftiga regnskurar. SMHI går ut med en vädervarning.

– Om man bakar ihop allt kan det upplevas lite ruskigt, säger meteorolog Max Lindberg Stoltz på SMHI om tisdagens väderprognos.

Det var blåsigt på många håll även under måndagen. På del flesta platser lugnar vinden emellertid ner sig under tisdagsdygnet. Men inte i Skåne.

– Det blir hårda eller lokalt mycket hårda vindar, säger Max Lindberg Stoltz.

På måndagsförmiddagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för mycket hårda vindar. Varningen gäller för tisdagen då det väntas nordvästliga vindbyar på 21-23 sekundmeter. Enligt SMHI kan vindarna innebära problem för höga fordon och det finns risk för att grenar och enstaka träd knäcks.

Mest ser det ut att blåsa i mellersta Skåne. Men i hela länet kan det dessutom komma in båda en del åska och lokalt kraftiga regnskurar.

Redan på onsdag lugnar dock vädret ner sig något.

– Det blir lite mellanläge. Vi ligger mellan ett hög- och ett lågtryck och det kan bli något svalare. Men även en del sol liksom lokala skurar, säger Max Lindberg Stoltz.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.