Annons
Nyheter

Nu stiger snitträntan

Räntesnittet har legat still i flera månader men under januari har åtta av tio banker höjt sina utlåningsräntor. Höjningen gäller alla bindningstider. I snitt betalar svenskarna nu 1,59 procent för ett bolån med tre månaders bindning, en höjning med 0,02 procentenheter jämfört med december.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

I snitt betalar svenskarna nu 1,59 procent för ett bolån med tre månaders bindning, en höjning med 0,02 procentenheter jämfört med december. Danske Banks kunder kommer billigast undan med 1,49 procent medan Nordea och Ikano Bank tar ut 1,66 procent.

Skillnaden i räntekostnad mellan högsta och lägsta blir 3 400 kr per år för snittsvensken som lånar två miljoner kronor.

Annons

Även om höjningen är liten inställer sig flera frågor och många handlar om den amerikanska ekonomin. Vad händer egentligen med världsekonomin med Donald Trump som president? Kommer räntorna att sätta fart uppåt nu? Det är många experter som nu rekommenderar låntagarna att binda räntan, men Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, förespråkar is i magen.

””

Enligt Christina Söderberg, sparekonom på prisjämförelsesajten Compricer, är det bara en sak som är säker: ingen vet säkert vad som kommer att hända.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons