Nyheter

Apple vill lägga storbud på Toshiba

Teknikjätten Apple vill tillsammans med sin taiwanesiska underleverantör Foxconn buda på en större andel av Toshibas halvledarverksamhet, enligt japanska tv-bolaget NHK. I planen föreslås Apple och Foxconn köpa 20 respektive 30 procent av verksamheten. Apples bud rör sig om flera miljarder dollar.(TT)
Publicerad 14 april 2017

Teknikjätten Apple vill tillsammans med sin taiwanesiska underleverantör Foxconn buda på en större andel av Toshibas halvledarverksamhet, enligt japanska tv-bolaget NHK.

I planen föreslås Apple och Foxconn köpa 20 respektive 30 procent av verksamheten. Apples bud rör sig om flera miljarder dollar.

Toshiba har tidigare velat sälja andelar i en enhet som tillverkar minneschip och ta in 9 miljarder dollar för att täcka upp miljardnedskrivningar i bolagets kärnkraftsverksamhet.

Apples planer att köpa andelar skulle möjliggöra att Toshiba kan styras under både amerikansk och japansk kontroll, vilket har varit en angelägen fråga för japanska myndigheter, uppger källor för NHK.

Foxconn, som tidigare har uttryckt ett intresse i Toshiba, har betraktats som riskfyllt på grund av dess kopplingar till Kina.

TT