Nyheter

Bombardier sänker prognosen

Den kanadensiska flygplans- och tågtillverkaren Bombardier, med 2 500 anställda i Sverige, sänker prognosen för flygplansförsäljningen under helåret. Förseningar av motorleveranser från Pratt & Whitney anges som förklaring.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Den kanadensiska flygplans- och tågtillverkaren Bombardier, med 2 500 anställda i Sverige, sänker prognosen för flygplansförsäljningen under helåret. Förseningar av motorleveranser från Pratt & Whitney anges som förklaring.

Bombardier sänker även sin prognos för antalet flygplan som levereras inom programmet C Series till 7 från tidigare 15, även det med hänvisning till problemen med försenade motorer.

För hela koncernen innebär försäljningsmissen att Bombardier nu ser ut att hamna i nederkant på försäljningsprognosen på 16,5-17,5 miljarder dollar i år, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Möjligheterna att nå målen det pågående besparingspaket påverkas inte, enligt Bombardier. Inte heller målet om att nå upp till en produktionskapacitet på 90-120 flygplan per år till 2020.

TT