Nyheter

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen föll märkbart när handeln kom igång efter påskhelgen i spåren av branta fall på Wall Street under måndagen. I bakgrunden spökar en tilltagande oro för handelskrig.(TT)
Publicerad 3 april 2018

Vid stängning hade Stockholmsbörsens breda OMXS-index sjunkit med 1,5 procent efter att ha varit nere och vänt kring minus 1,7 procent som sämst.

Nedgången var bred, nästan alla tungviktare på OMXS30-listan föll. Fingerprint Cards backade mest, minus 5,0 procent.

Dagens mest omsatta aktie, Volvo, sjönk med 2,7 procent. Astra Zeneca höll emot efter att ha meddelat att två nya cancerpreparat är på gång för godkännande av läkemedelsmyndigheter i USA och Europa. Aktien steg 0,9 procent och var en av få mot strömmen.

En av dagens större förlorare var Byggmax som till följd av den sena våren rapporterar en rejält fallande försäljning för första kvartalet. Aktien sjönk 6,0 procent. Men det fanns några vinnare också, fastighetsbolaget Victoria Park steg 11,0 procent sedan en amerikansk investerare i helgen lagt ett bud på bolaget.

På de ledande Europabörserna var det också nedåt. Londonbörsens FTSE-index backade 0,4 procent, CAC-index i Paris sjönk 0,3 procent och DAX-index i Frankfurt var ned 0,8 procent.

TT