Annons
Nyheter

Dyr Vesuvio i Stockholm

Stockholm har landets överlägset högsta snittpriser för en standardpizza. Skillnaden mellan Malmö, som är billigast av 20 jämförda städer, är hela 35 procent. Siffrorna kommer från en årlig undersökning från Onlinepizza som jämfört priserna på en Vesuvio (tomat, ost och skinka).(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Stockholm har landets överlägset högsta snittpriser för en standardpizza. Skillnaden mellan Malmö, som är billigast av 20 jämförda städer, är hela 35 procent.

Siffrorna kommer från en årlig undersökning från Onlinepizza som jämfört priserna på en Vesuvio (tomat, ost och skinka). 2015 var snittpriset på den pizzan i hela landet 66,92 kronor och förra året 68,09 kronor, en förhållandevis blygsam ökning med 1,77 procent.

Annons

Men prisspridningen över landet är mycket stor. Stockholms 81,25 ligger 8 kronor över Norrköping och Linköping som kommer närmast i pristoppen. Helsingborg och Södertälje ligger inom en 50-öring från Malmö i botten där pizzan kostar i snitt 60,25 kronor.

Undersökningen bekräftar också det många redan vet - det finns gott om pizzerior i Sverige. I Stockholm finns 170, i Göteborg 146 och i Malmö 96. I många av de mellanstora städerna verkar 30 pizzerior täcka behovet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons