Nyheter

Ebba Lindsö lämnar Sjätte AP-fonden

Efter sin inblandning i skandalen kring pensionsbolaget Allra lämnar nu Ebba Lindsö rollen som ordförande för statliga Sjätte AP-fonden, skriver Dagens industri. I slutet av mars lämnade Lindsö bolåneföretaget SBAB:s styrelse. Hon lämnar nu alla andra styrelseuppdrag hon har.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Efter sin inblandning i skandalen kring pensionsbolaget Allra lämnar nu Ebba Lindsö rollen som ordförande för statliga Sjätte AP-fonden, skriver Dagens industri.

I slutet av mars lämnade Lindsö bolåneföretaget SBAB:s styrelse. Hon lämnar nu alla andra styrelseuppdrag hon har.

Ebba Lindsö var ordförande i Allra men avgick när skandalerna kring bolaget började rullas upp.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) säger i en skriftlig kommentar till TT att han fört en diskussion med Ebba Lindsö och att hon därefter meddelat att hon inte ställer upp för omval.

"Det är viktigt att pensionssystemets förtroende värnas, särskilt för våra statliga AP-fonder, därför är det också viktigt att varje enskild ordförande och ledamot tar ett stort ansvar för att förtroendet upprätthålls", säger Bolund.

Han framhåller att Sjätte AP-fonden under Ebba Lindsös sex år som ordförande har "verkställt en strategiomläggning, som väcker även internationell respekt. Fonden står på en stabil grund och det är värt att notera att deras fokus på hållbarhet är tydlig, vilket jag uppskattar."

TT