Nyheter

En miljon i vite hängs över Fastcom

En jättebot i form av en miljon kronor som måste betalas varje gång försäljningsmetoderna används igen. Det hotet om vite hänger Patent- och marknadsdomstolen över huvudet på telefoni- och bredbandsbolaget Fastcom efter att Konsumentombudsmannen (KO) stämt företaget.(TT)
Publicerad 5 december 2016

En jättebot i form av en miljon kronor som måste betalas varje gång försäljningsmetoderna används igen. Det hotet om vite hänger Patent- och marknadsdomstolen över huvudet på telefoni- och bredbandsbolaget Fastcom efter att Konsumentombudsmannen (KO) stämt företaget.

KO stämde Fastcom i september sedan bolaget på kort tid dragit på sig många anmälningar. Enligt dessa gav säljarna bland annat intrycket av att vara officiella telefonhandläggare som ringer på uppdrag av konsumentens ordinarie teleoperatör. De har också sagt att den fasta telefonen ska stängas av och att konsumenten måste säga ja till bolagets erbjudande för att få behålla sin telefon.

Rättegången pågår och KO vill att företaget döms att betala en halv miljon kronor i marknadsstörningsavgift. Beslutet om vite gäller omedelbart men är interimistiskt i väntan på domen.

TT