Annons
Nyheter

Autoliv och Fingerprint rasade på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp på torsdagen. MTG och SCA tillhörde vinnarna medan Autoliv och Fingerprint rasade. När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,5 procent. Bilsäkerhetskoncernen Autoliv var den stora förloraren.(TT)
Publicerad 2 februari 2017

När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,5 procent.

Bilsäkerhetskoncernen Autoliv var den stora förloraren. Försäljningsökningen var lägre än analytikerna hade hoppats på och aktien backade 7,7 procent.

Annons

Biometriföretaget Fingerprint Cards redovisade en vinst som var betydligt sämre än väntat. Aktien föll 7,4 procent.

Ytterligare ett bolag som presenterade en rapport som inte gillades av marknaden var låsjätten Assa Abloy och aktien tappade 2,8 procent.

Vinnarna bland de företag som redovisade sina rapporter var mediebolaget MTG med en uppgång på 6,8 procent. Swedbank, som rapporterade en rekordvinst, steg måttliga 0,5 procent.

I topp bland storbolagen fanns SCA med en uppgång på 2,9 procent. Dagens industri uppger att det finns två olika grupperingar av riskkapitalbolag räknat på ett förvärv av bolagets hygienprodukter och mjukpapper.

Industrikoncernen Alfa Laval som i onsdags fick höjda riktkurser av flera finansbolag steg 2,3 procent.

Londonbörsens FTSE-index lyfte 0,5 procent, Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,3 procent medan Parisbörsens CAC-index var oförändrat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons