Nyheter

Fingerprint vinstvarnar - rasar på börsen

Konkurrensen hårdnar och det fjärde kvartalet lever inte upp till förväntningarna. Det hajpade biometriföretaget Fingerprint Cards vinstvarnar och sänker sin intäktsprognos för i år och nästa år. Aktien rasar på börsen.(TT)
Publicerad 8 december 2016

Fingerprint Cards räknar nu med att intäkterna kommer att landa mellan 6 6 och 6 8 miljarder kronor, i stället för 7 2-7 5 miljarder som man kommunicerade i samband med den senaste delårsrapporten. Prognosen för rörelsemarginalen ligger kvar på 40 procent.

Börsens reaktion blev rätt brutal.

De uteblivna intäkterna förklaras av tidigare lageruppbyggnad, brist på vissa komponenter med negativ effekt på mobiltelefonvolymerna och ökad konkurrens.

””

Ökad konkurrens

””
””

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, påpekar att det varit ett rörigt år för bolaget.

””

Trotsar varningar

Hemberg har tidigare varnat spararna för att lägga för stor del i Fingerprint och absolut inte ha den som ensam aktie i portföljen. Det är råd som väldigt många inte lyssnat till.

””

Under 2017 räknar Fingerprint Cards med intäkter i intervallet 7 5-9 5 miljarder och en rörelsemarginal på över 35 procent.

Aktieägarna är vana vid dagliga upp- eller nedgångar på ett par procent i aktiekursen. Sedan årsskiftet har kursen dock gjort ett rejält dyk ner med mer än 30 procent.

TT