Nyheter

Här får du mest kvadratmeter

En 4,5:a på 88 kvadratmeter i centrala Sandviken för 700 000 kronor. Eller en etta på 16 kvadratmeter i Stockholms innerstad. Utgångspris: 1 995 000 kronor. De båda lägenheterna är exempel på var du får mest respektive minst antal kvadratmeter bostadsrätt.(TT)
Publicerad 11 december 2016

En miljon kronor ger 116 kvadratmeter för den som är på jakt efter något i Sandviken. I Stockholm är, inte överraskande, situationen den helt motsatta.

Köparen i Stockholms kommun får i stället nöja sig med 14 kvadratmeter. Detta enligt Svensk Fastighetsförmedling som med hjälp av underlag från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt det ges för en miljon kronor.

””

Spritt över landet

Om Stockholm tillsammans med angränsande kommuner ger minst antal är det mera spritt över landet gällande var den mest ekonomiskt sinnade spekulanten ska slå till på bostad.

Sandviken följs av Nässjö, Kiruna, Lidköping samt Vänersborg på listan där totalt 100 kommuner ingår och som baseras på prisstatistik från det senaste året.

Just bostadsbristen och att det byggs för få lägenheter är ett återkommande problem som lyfts upp. Tanja Ilic ser dock ytterligare utmaningar:

””

Spekulera inte

TT: Hur taktisk ska man då vara när det gäller sitt bostadsköp?

””

TT