TT-Ekonomi

Hushållen tror på stigande bopriser

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Boprisindikatorn ökar kraftigt i augusti. Den stiger med 13 enheter till 26 jämfört med en månad tidigare, enligt ett pressmeddelande från SEB. Av de tillfrågade hushållen tror 49 procent på stigande priser det kommande året, vilket är en ökning med 7 procent jämfört med i juli.(TT)

Boprisindikatorn ökar kraftigt i augusti. Den stiger med 13 enheter till 26 jämfört med en månad tidigare, enligt ett pressmeddelande från SEB.

Av de tillfrågade hushållen tror 49 procent på stigande priser det kommande året, vilket är en ökning med 7 procent jämfört med i juli. Samtidigt minskar andelen som räknar med en prissänkning med 6 procentenheter från 29 procent till 23 procent.

"Det blir allt tydligare att hushållens förtroende för bostadsmarknaden är på väg tillbaka. Att hushållen tror på stigande priser är i sig stabiliserande för bostadsmarknaden. Samtidigt är dock många fastighetsmäklare, ekonomer och andra bedömare mer tveksamma inför höstens prisutveckling och det kan vara för tidigt att blåsa faran över", kommenterar SEB:s privatekonom Jens Magnusson i pressmeddelandet.

Boprisindikatorn genomförs av Demoskop på uppdrag av SEB. Undersökningen bygger på 1 000 intervjuer.