Nyheter

IMF redo att hjälpa Pakistan

Internationella valutafonden (IMF) är beredd att hjälpa Pakistan med att få ordning på landets hårt ansträngda ekonomi, uppger IMF-chefen Christine Lagarde efter ett möte med den pakistanske premiärministern Imran Khan.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Internationella valutafonden (IMF) är beredd att hjälpa Pakistan med att få ordning på landets hårt ansträngda ekonomi, uppger IMF-chefen Christine Lagarde efter ett möte med den pakistanske premiärministern Imran Khan.

Khan sade på söndagen att landet stod inför ett stort finansiellt underskott när regeringen tillträdde förra året och nu försöker få ordning på statsfinanserna.

Pakistan har redan fått ihop över tio miljarder dollar i lån och krediter från Saudiarabien, Förenade arabemiraten och Kina. Landets finansdepartement säger att regeringen nu ska samverka med IMF för att genomföra strukturella reformer som kan minska underskotten och lägga grunden till en ökad tillväxt i landet.

Pakistans tillväxt väntas bromsa in till 4 procent under 2019, att jämföra med 5,8 procent förra året, enligt IMF. Budgetunderskottet beräknas öka till närmare 7 procent.

TT