Annons
Nyheter

Regeringen jobbar på krisplan för Postnord

Regeringen förbereder en plan för hur krisande Postnord ska hanteras, skriver Dagens Nyheter. Sedan den svenska och danska posten gick ihop och bildade Postnord har resultatet fullkomligt rasat. Det är den danska delen som går särskilt dåligt.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Regeringen förbereder en plan för hur krisande Postnord ska hanteras, skriver Dagens Nyheter. Sedan den svenska och danska posten gick ihop och bildade Postnord har resultatet fullkomligt rasat.

Det är den danska delen som går särskilt dåligt. Danskarna har nästan helt slutat att skicka pappersbrev, eftersom den danska staten har en mycket offensiv digitaliseringspolitik. För Postnords del innebär det att intäkterna från Sverige måste bära den olönsamma, krympande danska delen.

Annons

Men regeringen vill nu gå igenom vilka prognoser och antaganden som fanns innan sammanslagningen, hur riskanalysen såg ut och hur sammanslagningen svarat upp mot detta. Dessutom vill regeringen undersöka vilket handlingsutrymme som finns för staten som ägare till Postnord, enligt DN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons