Nyheter

Resboom för Kina under nyåret

Trots att landets ekonomi är svajig reser Kinas befolkning allt oftare utomlands. Under den kinesiska nyårshelgen i början av februari steg antalet in- och utresor i landet med 11 procent jämfört med föregående år, och mer än tolv miljoner människor reste över landets gränser.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Trots att landets ekonomi är svajig reser Kinas befolkning allt oftare utomlands. Under den kinesiska nyårshelgen i början av februari steg antalet in- och utresor i landet med 11 procent jämfört med föregående år, och mer än tolv miljoner människor reste över landets gränser. Av dessa resor stod kineserna själva för över sju miljoner, vilket var en ökning med 16 procent.

Der ökade resandet sker trots att landets ekonomi tappat fart på senare tid.

De populäraste resmålen för boende i Kina var Thailand, Japan, Vietnam och Sydkorea. År 2017 gjorde kineserna 143 miljoner turistresor utomlands och lade ut mest pengar i hela världen på internationella turistresor.

Det kinesiska nyåret är en av landets stora högtider då över en fjärdedel av befolkningen reser inom landet för att besöka familjemedlemmar.

TT