Annons
Nyheter

Vägrar utfrågas om Volkswagen-skandal

Volkswagens tidigare styrelseordförande Ferdinand Piech, som avgick efter ett gräl med förre vd:n Martin Winterkorn, vägrar att låta sig utfrågas av tyska parlamentariker som utreder utsläppsskandalen. Det uppger Piechs advokat.(TT)
Publicerad 12 februari 2017

Volkswagens tidigare styrelseordförande Ferdinand Piech, som avgick efter ett gräl med förre vd:n Martin Winterkorn, vägrar att låta sig utfrågas av tyska parlamentariker som utreder utsläppsskandalen. Det uppger Piechs advokat.

Piech, som också varit vd i biltillverkaren och gick i spetsen för bolagets globala expansion, har tidigare avlagt vittnesmål inför den amerikanska advokatbyrån Jones Day i april i fjol och tyska åklagare i Braunschweig, i närheten av VW:s huvudkontor i Wolfsburg, i december.

Annons

"De kommentarerna var enbart riktade till Jones Days utredare respektive åklagarna. De var inte riktade till medier", konstaterar Piechs advokat Gerhard Strate i ett mejluttalande.

Han säger att Piech inte tänker kommentera det offentligt.

Enligt Bild am Sonntag ska Piech ha informerat VW:s toppchefer om eventuellt fusk vid dieselutsläppstester i USA ett halvår innan skandalen briserade i september 2015.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons