Nyheter

"Apex legends" gör blixtsuccé

Skjutarspelet "Apex legends" gör dundersuccé sedan det plötsligt släpptes helt oannonserat tidigare i veckan. På bara 72 timmar har 10 miljoner spelare provat spelet. Och som mest har en miljon spelat det samtidigt, påstår utvecklaren Respawns chef Vince Zampella i ett blogginlägg.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

Skjutarspelet "Apex legends" gör dundersuccé sedan det plötsligt släpptes helt oannonserat tidigare i veckan.

På bara 72 timmar har 10 miljoner spelare provat spelet. Och som mest har en miljon spelat det samtidigt, påstår utvecklaren Respawns chef Vince Zampella i ett blogginlägg.

"Vi hoppades att nu skulle älska det lika mycket som vi, men inte ens i vår vildaste fantasi kunde vi förutse den ström av uppbackning och gillande som vi har sett", skriver han.

"Det här är bara början. Vi har så mycket mer på lager åt er till senare i år", lovar han också.

"Apex legends" utspelar sig i samma universum som Respawns spelserie "Titanfall", men till skillnad från tidigare titlar är det gratis att spela. Spelet är i den nu så populära battle royale-genren, som går ut på att kriga mot andra spelare över nätet och överleva som ensam herre på täppan.

För Electronic Arts, som ger ut spelet, kommer framgångarna som en glad överraskning. Nyligen rasade speljättens aktier, bland annat efter trög försäljning för svenskutvecklade "Battlefield V".

TT