Annons
Nyheter

Baldwin gick hårt åt Trump - igen

Alec Baldwin drog återigen på sig en brandgul peruk i "Saturday night live" och avlossade en satirisk bredsida mot presidenten. Tidigt på söndagsmorgonen, svensk tid, gjorde skådespelaren Alec Baldwin sitt 17:e inhopp som gästande programledare för humorshowen "Saturday night live" i amerikansk tv.(TT)
Publicerad 12 februari 2017

Tidigt på söndagsmorgonen, svensk tid, gjorde skådespelaren Alec Baldwin sitt 17:e inhopp som gästande programledare för humorshowen "Saturday night live" i amerikansk tv. "30 Rock"-stjärnan har hyllats för sina imitationer av Trump och förväntningarna har varit höga inför programmet.

En bit in antog Baldwin till slut skepnaden av sin självbelåtne Trump-kopia. I en sketch försvarade presidenten sitt inreseförbud i domstol i en parodi av reality-programmet "The people's court". Han kallade in sin barbröstade kompis Vladimir Putin som karaktärsvittne och sade bland annat, "Jag skrev på ett fantastiskt förbud. Jag läste det inte, men jag skrev på det".

Annons

I en annan sketch klädde även skådespelaren Leslie Jones ut sig till presidenten. Just Jones har länge varit en måltavla för Trumps anhängare på extrema högerkanten och "Ghostbusters"-stjärnan har blivit utsatt för omfattande näthat.

Programmet gav sig även på flera av Donald Trumps medarbetare. Melissa McCarthy återvände till sin hyllade roll som Vita husets grälsjuke pressekreterare Sean Spicer, den här gången i högklackade skor från Trumps dotter Ivankas uppmärksammade klädmärke. Nyligen kritiserades Trumprådgivaren Kellyanne Conway för att ha gjort reklam för Ivanka Trumps klädmärke i direktsänd tv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons