Nyheter

Bollywoodstjärna fri mot borgen

Den indiske filmstjärnan Salman Khan dömdes nyligen av en domstol i Rajastan till fem års fängelse för att jagat utrotningshotade indiska antiloper. Ett brott han begick 1998.(TT)
Publicerad 7 april 2018

Den indiske filmstjärnan Salman Khan dömdes nyligen av en domstol i Rajastan till fem års fängelse för att jagat utrotningshotade indiska antiloper. Ett brott han begick 1998.

Nu, två dagar efter att domen föll, har Bollywoodstjärnan släppts fri mot borgen för en summa på 50 000 rupier, motsvarande drygt 6 500 kronor.

När det nya beslutet offentliggjordes utbröt en folkfest i den indiska staden Jodhpur. Hundratals fans hurrade längs med gatorna när filmstjärnan färdades genom centrum från fängelset till flygplatsen.

Men trots att Salman Khan åter är på fri fot får han inte lämna Indien utan domstolens tillåtelse - och den 7 maj ska han åter infinna sig i domstolen då tjuvjaktsdomen omprövas.

Salman Khan har kultstatus i den indiska filmindustrin och en stor fanskara, men det är inte första gången som stjärnan hamnar i klammeri med rättvisan. 2015 friades han för att ha kört ihjäl en hemlös man med sin bil i en smitningsolycka 2002.

TT