Annons
Nyheter

Christie Brinkley blir äldst i baddräkt

Tidningen Sports illustrated publicerar varje år ett baddräktsnummer, där unga modeller vanligen syns på omslaget och i tidningen iklädda badkläder.(TT)
Publicerad 7 februari 2017

Tidningen Sports illustrated publicerar varje år ett baddräktsnummer, där unga modeller vanligen syns på omslaget och i tidningen iklädda badkläder. Supermodellen Christie Brinkley, 63, har varit på omslaget till baddräktsnumret tre gånger tidigare och blir i år den äldsta personen som någonsin synts på ett baddräktsomslag i tidningen.

"Tack Sports illustrated för att ni skickar ut det kraftfulla budskapet att goda ting kommer i alla storlekar och att vi inte har ett bäst-före-datum" skriver hon på sitt Instagram-konto.

Annons

Tidningen har haft ett baddräktsnummer varje år sedan 1964 och har genom åren ibland försökt att lyssna till kritiken som ofta riktas mot modebranschens fixering vid unga, vita modeller. 1996 blev Tyra Banks den första svarta modellen på omslaget. Idrottare som Serena Williams och konstnären Ronda Rousey har också synts i tidningen, men inte på omslaget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons