Annons
Nyheter

Clapton får egen dokumentär

Rockguden Eric Claptons liv och karriär ska sammanfattas i dokumentären "Eric Clapton: A life in 12 bars". Det skriver Deadline. Regissör är Lili Fini Zanuck som 1991 regisserade kriminaldramat "Rush" som Clapton gjorde musiken till.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Rockguden Eric Claptons liv och karriär ska sammanfattas i dokumentären "Eric Clapton: A life in 12 bars". Det skriver Deadline.

Regissör är Lili Fini Zanuck som 1991 regisserade kriminaldramat "Rush" som Clapton gjorde musiken till. Hon har också producerat Oscarsbelönade "Driving Miss Daisy" och producent för den kommande dokumentären om Clapton är John Battsek som var delaktig i svenska "Searching for sugarman".

Annons

Clapton är den enda musikern som är trefaldigt utvald till Rock and roll hall of fame, som soloartist, med Cream och The Yardbirds. Han har belönats med 18 grammys, men karriären har också kantats av alkohol- och drogproblem samt förlusten av hans son.

Filmen berättas genom Clapton, hans släkt och vänner, bildsatt med framträdanden, foton, handskrivna brev och dagboksinlägg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons