Annons
Nyheter

Dags för årets Almapris

Vem får världens största barn- och ungdomslitteraturpris? Det har blivit dags för Almaprisets jury att tillkännage årets pristagare. Spekulationerna har pågått sedan i oktober förra året, då juryn presenterade vilka författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare som är nominerade till priset.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Spekulationerna har pågått sedan i oktober förra året, då juryn presenterade vilka författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare som är nominerade till priset.

””

Vill se fler nominerade

Annons

Juryn har en diger uppgift att av sammanlagt 246 kandidater från 64 länder bestämma vem som ska få det prestigefyllda priset när det i år delas ut för sjuttonde gången.

””

Många svenska bubblare

Förra året gick priset till den amerikanska författaren Jacqueline Woodson, som då var relativt okänd i Sverige. Mer känd i Sverige var och är 2014 års pristagare Barbro Lindgren, som än så länge är den enda svensk som har fått priset.

I år är tolv svenska författare och illustratörer nominerade till priset, det är fler än på många år. Bland de nominerade finns många bubblare, bland andra Pija Lindenbaum, llon Wikland och Eva Lindström.

””

Årets mottagare av Almapriset tillkännager juryn klockan 13.00, tisdag den 2 april, direkt efter sin sista överläggning. Själva priset delas ut i Stockholm senare i vår under Almaveckan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons