Nyheter

Dansk poet erkänner flera brott

Den kontroversielle danske poeten Yahya Hassan erkände en lång rad av de totalt 35 åtalspunkterna mot honom när han stod inför rätta i Århus på måndagen. Han nekar dock uppsåt på den allvarligaste punkten - en skottlossning i förorten Hasle i Århus tidigare i år då en 17-åring sköts i foten.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Den kontroversielle danske poeten Yahya Hassan erkände en lång rad av de totalt 35 åtalspunkterna mot honom när han stod inför rätta i Århus på måndagen. Han nekar dock uppsåt på den allvarligaste punkten - en skottlossning i förorten Hasle i Århus tidigare i år då en 17-åring sköts i foten.

Hassan erkände sig dock skyldig till bland annat stöld och till att ha brutit mot ett besöksförbud mot sin ex-flickvän. Dom faller den 16 september.

Hassan är en av Danmarks mest uppmärksammade kulturpersonligheter. Han slog igenom 2013 med en diktsamling som är den mest sålda debutsamlingen i Danmark historia. Han har själv hävdat att han utsatts för tre mordförsök på grund av de islamkritiska dikter han skrivit.

TT