Annons
Nyheter

Der Spiegel: Trump halshugger Frihetsgudinnan

USA:s president Donald Trump skär halsen av Frihetsgudinnan på förstasidan av det senaste numret av tyska Der Spiegel. Trump framställs som en extremist på omslaget till det kända nyhetsmagasinet Der Spiegel, med Frihetsgudinnans blodiga huvud i ena handen och en stor blodig kniv i den andra.(TT)
Publicerad 4 februari 2017

Trump framställs som en extremist på omslaget till det kända nyhetsmagasinet Der Spiegel, med Frihetsgudinnans blodiga huvud i ena handen och en stor blodig kniv i den andra. Rubriken lyder "America First" ("USA först"), presidentens slagord i valrörelsen.

Det är den kubanskfödde frilansande konstnären Edel Rodriguez, som kom till USA som flykting 1980, som ligger bakom illustrationen. Han säger till The Washington Post att teckningen är ett direkt svar på det mycket omtalade tillfälliga inreseförbud som Trump infört för flyktingar och människor från sju i huvudsak muslimska länder.

Annons

Jämför med IS

””
””

Den omdiskuterade presidentordern från Trump har lett till ilska och protester och fått konsekvenser för människor runt om i världen.

””

Leva i diktatur

Tidskriften The New Yorker twittrade på fredagen ut nästa veckas omslag; en illustration av John W Tomac där statyns flamma har slocknat, med rök som stiger upp i den svarta natten. Illustrationen har namnet â??Liberty's flameout" (Friheten slocknar).

Rodriguez säger att Der Spiegels omslag ska symbolisera vilket land han vill leva i.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons